{31 March 2016} 2nd Shift Gk Questions Asked In Railway NTPC CBT Exam

Dear Readers,

RRB (Railway Recruitment Board) has started conducting the all India entrance exam  For RRB NTPC Non Technical Posts from 28th March 2016 in different shifts to fill ASM,TA,CA,Goods Guard Posts, in this post we are providing you some of the Gk Questions which were asked in the Second Shift of Railway Exam held on 31th March 2016.Today RRB exams has been held in 3 shifts and we have provided GK questions of all the three shifts. These Questions are based on memory from the students who appeared in this exam at respective shifts.

Some of the General Knowledge Questions Asked In RRB Railway 31.03.2016 Exam Shift-2 are listed below. If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.







We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam 31 March 2016

Gk Questions Asked In Today (31.03.2016) RRB Exam Shift-1/Slot-2


1.Bangladesh independence is which year?
Ans: 26th march, 1971

2.Study Of Earth
Ans:Geology

3.No.of Columns In Ms-excel
Ans:256

4.Zika Virus Due to?
Ans:Aedes Mosquitos

5.Exobiology Is?
Ans:the Study Of Life Beyond Earth's Atmosphere

6.Prosterate In Our Body Is a?
Ans:Gland

7. Triratna Ia Associated  With Which Religion?
Ans:Buddhism


8.Foot ball is not played in which country?
Ans: America

9.How many players are in volley ball?
Ans: 6

10.Bleaching powder mostly found in?
Ans: calcium hypochlorite


11.Kurukshetra in which State?
Ans: Ambala

12.Hirakud Dam situated on the which river?

Ans: Mahanadi

13.Who is the founder of slave dynasty?
Ans: Quib-ud-din Aybak

14.Legislative Power Of India?
Ans:President

15. One Gigabyte Is Equal To How Many Bytes?
Ans:1 Billion Bytes


16.Blue light turns black in red colour due to?
Ans: Dispersion of light

17.Virat kohli awarded with Arjuna award in which year?
Ans: 2013


18. International Gandhi Peace prize given to single person or organization?
Ans: Both

19.What Are the Four Grand slams in the World?
Ans: 1) Australia Open
         2) French Open
         3) Wimbledon
         4) U.S Open

20.Kalpana Chawala space shuttle Name?
Ans: Columbia

21.Ac to Dc Converted by
Ans: Rectifier

22.Who Are BAL-LAL-PAL?
Ans: Balagangadhar Tilak -Lala Lajpat Rai-Bipin Chandra Pal.

23.Which authority is Elected on the basic of proportional representation
Ans: President

24.Which of these is not written by adbul Kalam
Ans: My Country My Life

25.A disease where Person can see only nearby objects?
Ans. Myopia

Refresh To Get New Updates


{31 March 2016} 2nd Shift Gk Questions Asked In Railway NTPC CBT Exam {31 March 2016} 2nd Shift Gk Questions Asked In Railway NTPC CBT Exam Reviewed by SSC-IBPS on 13:54:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.