Chemistry Quiz For Railway SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO Exams

Chemistry Quiz For Railway SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO Exams
Chemistry Quiz For Railway SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO Exams  
1. How many electrons are there in Na+
A)    1
B)    10
C)    11
D)    12
Answer: B

2. Which one among the following is the heaviest?
A)    1 mole of water molecules
B)    1 mole of ammonia molecules
C)    1 mole of sodium atoms
D)    1 mole of hydrogen molecules         
Answer: C
                                           Economy Quiz 
3. How many moles are there in 140 g of Si(atomic mass of silicon is 28)?
A)    5
B)    10
C)    28
D)    140
Answer: A


4. Which one of the following elements is the poorest conductor of heat?
A)    Sodium
B)    Lead
C)    Zinc
D)    Mercury
Answer: B

5. Nuclear particles responsible for holding all nucleons together are?
A)    Electrons
B)    Neutrons
C)    Positrons
D)    Mesons
Answer: D

6. Cathode rays can be deflected by?
A)    Magnetic field only
B)    Electric field only
C)    Both types of fields
D)    None of these
Answer: C
                                                     Polity Study Notes
7. Structure of solids is investigated by using?
A)    Cosmic rays
B)    X-rays
C)    Infrared
D)    R-rays
Answer: B

8. Which of the following is an element?
A)    Alumina
B)    Brass
C)    Graphite
D)    Silicon
Answer: D

9. Which one of the following mixture is homogeneous?
A)    Starch and sugar
B)    Methanol and water
C)    Calcium carbonate and calcium bicarbonate
D)    Graphite and charcoal
Answer: B

10. Which one of the following substances does not have a melting point?
A)    Bromine
B)    Sodium chloride
C)    Mercury
D)    Glass

Answer: D

Chemistry Quiz For Railway SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO Exams Chemistry Quiz For Railway SSC CGL SSC CHSL And SSC CPO Exams Reviewed by SSC-IBPS on 19:28:00 Rating: 5
Powered by Blogger.