Chemistry Gk Questions: SSC CGL SSC CHSL Railway Exams

***** Most Of Questions In RRB Ntpc CBT Exam 2016 28th/29th Shifts  Came From General Science. So Readers Plz Don't  Neglect General Science *******

1.The temperature at which the catalytic activity of the catayist is maximum, is called?
A)    Inhibitor
B)    Poison
C)    Moderator
D)    Promotor
Answer: B

2.Enzymes are?
A)    Carbohydrates
B)    Acids
C)    Protein
D)    None
Answer: C

3.TEL minimise the knocking effect when mixed with petrol, it acts as?
A)    Positive catalyst
B)    Negative catalyst
C)    Auto catalyst
D)    Induced catlyst
Answer: B


4.Enzyme catalysis is an example of?
A)    Auto catalysts
B)    Heterogeneous catalysts
C)    Homogeneous catalysts
D)    Induced catalystes
Answer: B

5.The bicatalysts are?
A)    Enzymes
B)    Minerals
C)    Plants
D)    All proteins
Answer: A

6.The enzymes are killed?
A)    A t a very high, temperature
B)    During chemical reaction
C)    At low temperature
D)    Under atmospheric pressure
Answer: A

7.Which is the following types of materials act as effective catalysts?
A)    Alkali metals
B)    Transition metals
C)    Alkaline earth metals
D)    Radioactive metals
Answer: B

8.A catalyst increases the rate of a chemical reaction by?
A)    Increasing the activation energy
B)    Decreasing the activation energy
C)    Reacting with reactants
D)    Reacting with products
Answer: B

9.Efficiency of the catalyst depends on its?
A)    Molecular state
B)    Number of free valencies
C)    Phsical state
D)    Amount used
Answer: A

10.The information not conveyed by thermodynamics is about?
A)    Spontaneity of a reaction
B)    Yields of the products fromed
C)    Rates of reactons
D)    All the three above
Answer: C    



Chemistry Gk Questions: SSC CGL SSC CHSL Railway Exams Chemistry Gk Questions: SSC CGL SSC CHSL Railway Exams Reviewed by SSC-IBPS on 13:28:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.