Biology Quiz For SSC CGL SSC CHSl And Railway Ntpc Exams

      1. For the growth in length of plant which of the following is not essential
            A) Sodium
            B) Calcium
            C) Nitrogen
            D) Phosphorus
            Answer:-A

       2. Study of Mollusca
            A) Oncology
            B) Herpetology
            C) Malacology
            D) Saurology
            Answer:-C

      3. Which of the following are cold blooded animal?
            A) Fish
`           B) Frog
            C)Wall Lizard
            D) All
            Answer:-D


      4. Dolphine is the example of class
            A) Amphiba
            B) Aves
            C) Mammal
            D) Pices
            Answer:-C

      5. Largest Organ in human body is
            A) Brain
            B) Heart
            C) Skin
            D) Liver
            Answer:-C

      6. Number of Spinal nerve is
            A) 10 pair
            B) 12 pair
            C) 15 pair
            D) None of these
            Answer:-D

      7. In whole body mass the percentsge of blood is
            A) 8%
            B) 9%
            C) 10%
            D) 11%
            Answer:-B

      8. Which of the following acid is found in the stomach of man?
            A) Sulphuric acid
            B) Hydrochloric acid
            C) Nitric acid
            D) Picric acid
            Answer:-B
      
      9. Which of the following is necessary for digestion of food?
            A) Air
            B) Water
            C) Enzyme
            d) Minaral
            Answer:-C

      10. Pace maker is related with
            A) Kidney
            B) Brain
            C) Lung
            D) Heart
            Answer:-D

Biology Quiz For SSC CGL SSC CHSl And Railway Ntpc Exams Biology Quiz For SSC CGL SSC CHSl And Railway Ntpc Exams Reviewed by SSC-IBPS on 11:51:00 Rating: 5
Powered by Blogger.