Biology Quiz For SSC CGL SSC CHSL And Railway Exams

Biology Quiz For SSC CGL SSC CHSL And Railway Exams
Biology Quiz For SSC CGL SSC CHSL And Railway Exams
1. Physical basis of life is?
      A)    Cytoplasm
      B)    Neucleoplasm 
      C)    Protoplasm
      D)    Haloplasm
      Answer: C 

2. Study of process of ageing?
      A)    Genocology
      B)    Gerontology
      C)    Ontogeny
      D)    None of these
      Answer: B

3. Binomial nomenclature was introduced by?
      A)    Darwin
      B)    Lamark
      C)    Linnaeus
      D)    Rebert book 
      Answer: C


4. Basic unit of classification is?
      A)    Genus
      B)    Family
      C)    Species
      D)    Order
      Answer: C
                                                    History Study Notes  
5. The non-green heterotrophic plants of plant kingdom are?
      A)    Algae
      B)    Fungi
      C)    Mosses
      D)    Ferns
      Answer: A

6. Five kingdom classification was proposed by?
      A)    Linnacus
      B)    George bentham
      C)    Ariostotle
      D)    Whittaker
      Answer: D

7. The confirmatory test for HIV virus causing AIDS is?
      A)    CDR count
      B)    Western blot test
      C)    ELISA test
      D)    PCR
      Answer: C
                                                              Previous Papers 
8. Bacteria was discovered first by?
      A)    Leeuwenhook
      B)    Robert hook
      C)    Louis pasture
      D)    Robert Koch
      Answer: A

9. The term biology was first coined by?
      A)    Aristotle
      B)    Darwin
      C)    Lamark
      D)    Lamark and treviranus
       Answer: D

10. Branch of biology in which we study about cultivation?
       A)    Phenology
       B)    Floriculture 
       C)    Agronomy
       D)    Botany
       Answer: B

Biology Quiz For SSC CGL SSC CHSL And Railway Exams Biology Quiz For SSC CGL SSC CHSL And Railway Exams Reviewed by SSC-IBPS on 18:32:00 Rating: 5
Powered by Blogger.