Biology Quiz For Railway Ntpc SSC CGL And SSC CHSL SSC CPO Exams

     1. Nitrogen fixing bacteria is useful in growing which crop
            A) Wheat
            B) Paddy
            C) Legume
            D) Maiz
            Answer:-C

     2. Function of Leghaemoglobin in nitrogen fixation
            A) Absorption of Oxygen
            B) Nutrion of Bacteria
            C) Absorption of Light
            D) All of the Above
            Answer:-A

     3. Which one of the following disease caused by Bacteria
            A) Tuberculosis
            B) Mumps
            C) Small Pox    Expected Bits For Railway
            D) Rabies
            Answer:-A


     4. Which communicable disease is caused by bacteria
            A) Small Pox
            B) Mumps
            C) Leprosy
            D) Asthma
            Answer:-C

     5. Refrigeration is a process in which
            A) Bacteria are destroyed
            B) Growth of Bacteria reduced
            C) Bacteria become inactive
            D) Cyptoplasm of Bacteria contract
            Answer:-C

     6. Souring of Milk is due to
            A) Protozoa
            B) Bacteria
            C) Virus
            D) Nematode
            Answer:-B

     7. What is SARS
            A) An Organisation
            B) A Disease caused by virus
            C) A disease caused by Bacteria
            D) Carbohydrate & Nucleic acid
            Answer:-B

     8. Which part of pear is Edible
            A) Fleshy thalamus
            B) Spores        Gk Study Notes
            C) Both A and B
            D) Pod
            Answer:-A

     9. In plant process of transpiration occur through
            A) Stem
            B) Leaves
            C) Root
            D) All the aerial part of plant
            Answer:-D

     10. Which one of the following gas comes out during Photosynthesis
            A) Oxygen
            B) Carbondioxide
            C) Hydrogen
            D) Chlorine

            Answer:-A

Biology Quiz For Railway Ntpc SSC CGL And SSC CHSL SSC CPO Exams Biology Quiz For Railway Ntpc SSC CGL And SSC CHSL SSC CPO Exams Reviewed by SSC-IBPS on 12:21:00 Rating: 5
Powered by Blogger.