Biology Gk Quiz :: SSC CGL CHSL Railway Exams Important Questions


******Most Of the Questions Are Coming From General Science So Don't  This General Science Topics **************
1. Yeast, used in making bread is a?
A)    Fungus
B)    Bacteria
C)    Plant
D)    Seed
Answer: A

2.Symbiotic association of mycorrhiza is between?
A)    Algae & bryophytes
B)    Fungi and root of higher plant
C)    Algae & root of gymnosperm
D)    Algae & fungi
Answer: B

3.Fungi grown on the bark of tree?
A)    Saxcoles
B)    Corticoles
C)    Tericoles
D)    Coprophillus
Answer: B


4.Fungi which grow on cow dung are called?
A)    Saxcoles
B)    Corticoles
C)    Coprophilous
D)    Zoophilous
Answer: C

5.Which of the following do not have chlorophyll?
A)    Algae
B)    Bryophytes
C)    Pteridophytes
D)    Fungi
Answer: D

6.The diesease late blight of potato is caused by?
A)    Algae
B)    Bryophytes
C)    Pteridophytes
D)    Fungi
Answer: D

7.The disease late blight of potato is caused  by?
A)    Fusarium oxysporum
B)    Alternaria solani
C)    Albuigo candiada
D)    Phytophthora infestans
Answer: D

8.Penicillum is a ?
A)    Virus
B)    Algae
C)    Fungi
D)    Bacteria
Answer: C

9.Fungi used in baking industry?
A)    Saccharomyces cerevisial
B)    Schizosacchromyces
C)    Saccharomyces ellipsaideus
D)    Rihzopus stolonifer
Answer: A

10.Early blight of potato is caused by?
A)    Phytopthora infestans
B)    Alternari solani
C)    Albugo candida
D)    Sclerospora graminicola
Answer: B



Biology Gk Quiz :: SSC CGL CHSL Railway Exams Important Questions Biology Gk Quiz :: SSC CGL CHSL Railway Exams Important Questions Reviewed by SSC-IBPS on 11:15:00 Rating: 5
Powered by Blogger.