RRB NTPC Exam -2016: Previous Bits For ASM,traffic apprentice,commercial apprentice,Goods Guard

RRB NTPC Exam -2016: Previous Bits For ASM,traffic apprentice,commercial apprentice,Goods Guard
RRB NTPC Exam -2016: Previous Bits For ASM,traffic apprentice,commercial apprentice,Goods Guard
1.The fundamental rights mentioned in the Constitution is the right to modify whom? (RRB BHUBANESWAR: 16-02-2014)

   Ans: Parliament 

2. Who acts as the guardian of fundamental rights? (RRB SECUNDERABAD: 13-03-2014)

   Ans: Supreme and High Court

3. Which gas to the surface of silver is black? (RRB CHANDIGARH: 18-05-2014)

    Ans: Ozone

4.  What period was at the origin of life? (RRB GHORAKHPUR: 28-10-2014)

     Ans: Pre-Cambrian

5. Who 'suicide bag is called? (RRB ALLAHABAD: 18-05-2015)

    Ans:To lysosomes

6.  Central Sugarcane Research Institute (C.S.R.I.) Where? (RRB AZMEER: 01-11-2015)

     Ans: Coimbatore (Tamil Nadu)

7. What is called sodium bicarbonate? (RRB BHUBANESWAR: 16-02-2014)

    Ans: Baking soda

8. The atomic bomb is based on what? (RRB SECUNDERABAD: 13-03-2014)

    Ans: On nuclear fission

9. 'Galena' Whose ore? (RRB CHANDIGARH: 18-05-2014)

     Ans: Lead

10. Who is called the father of medicine? (RRB GHORAKHPUR: 28-10-2014)

      Ans: Hippocrates

11. What part of the body from excessive drinking is affected? (RRB ALLAHABAD: 18-05-2015)

      Ans: Liver

12. Central Cotton Research Institute (C.C.R.I.) Where? (RRB AZMEER: 01-11-2015)

       Ans: Nagpur

13. Sodium carbonate is called? (RRB BHUBANESWAR: 16-02-2014)

      Ans: Skip soda or soda ash or soda Soul

14. hydrogen bomb is based on what? (RRB SECUNDERABAD: 13-03-2014)

      Ans: Nuclear fusion

15. What is the purest water? (RRB CHANDIGARH: 18-05-2014)

      Ans: Rain

16. How many bones are in the adult human body? (RRB GHORAKHPUR: 28-10-2014)

      Ans: 206

17. Which organ in the body, blood bank community that work? (RRB ALLAHABAD: 18-05-2015)

      Ans: Spleen (Spleen)

18. Production of pulses is highest in Indian state? (RRB AZMEER: 01-11-2015)

      Ans: Uttar Pradesh

19. This substance, which changes the rate of a chemical reaction, what is called? (RRB BHUBANESWAR: 16-02-2014)

      Ans: Catalyst

20. Solid carbon dioxide is called? (RRB SECUNDERABAD: 13-03-2014)

      Ans: Dry ice

21. What is pure water? (RRB CHANDIGARH: 18-05-2014)

      Ans: Nostalgic

22. Who is the custodian of the Constitution? (RRB GHORAKHPUR: 28-10-2014)

      Ans: Supreme Court

23. India's first successful heart transplant is the Sren Who? (RRB ALLAHABAD: 18-05-2015)

      Ans: Dr. P. Venugopal

24.  'Tikka' which fruit is related to disease? (RRB AZMEER: 01-11-2015)

      Ans: peanut

25. The Constitution of India in the advancement of any socially and educationally backward classes and scheduled castes and tribes have special provisions under which section? (RRB BHUBANESWAR: 16-02-2014)

     Ans: Section 15

26. Which is the hardest substance found in nature does? (RRB SECUNDERABAD: 13-03-2014)

      Ans: Diamond

27. heavy water whose oxide is it? (RRB CHANDIGARH: 18-05-2014)

      Ans: Of Druteriam

28. Who is the world's fastest flying bird? (RRB GHORAKHPUR: 28-10-2014)

      Ans: Baz

29. Which part of the body is building Pitta? (RRB ALLAHABAD: 18-05-2015)

      Ans: Hepatic

30. 'Green Bali' disease which is associated with the harvest? (RRB AZMEER: 01-11-2015)

      Ans: Millet


RRB NTPC Exam -2016: Previous Bits For ASM,traffic apprentice,commercial apprentice,Goods Guard RRB NTPC Exam -2016: Previous Bits For ASM,traffic apprentice,commercial apprentice,Goods Guard Reviewed by GK Adda on 18:16:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.