Railway Recruitment Board -2016: Previous Questions For ASM, TA,CA,Goods Guard

Railway Recruitment Board -2016: Previous Questions For ASM, TA,CA,Goods Guard
Railway Recruitment Board -2016: Previous Questions For ASM, TA,CA,Goods Guard


       1. What lesson fundamental right given to citizens by the Constitution and     which are outlined in paragraphs? (RRB BHUBANESWAR)

            Ans: Chapter III, Article 12 to 32

       2. Who is marsh gas major Rck? (RRB SECUNDERABAD)

           Ans:Methane

       3. What gas smells like rotten fish? (RRB CHANDIGARH)

           Ans: Ozone gas

       4. All animals found on earth who runs the fastest? (RRB GHORAKHPUR)

           Ans: Cheetah

       5. Who is the father of homeopathy as Ddhti? (RRB ALLAHABAD)

           Ans: Hainimn

       6.  'Operation Flood' is related to whom? (RRB AZMEER)

           Ans: Dairy development


       7. Fundamental rights in the Supreme Court amended the relevant Ndhi win the respect o the dispute was who he was and what e. Was? (RRB BHUBANESWAR)

           Ans: Shankaree offerings Case 1951 AD.

       8. What is a lead pencil? (RRB SECUNDERABAD)

           Ans: Graphite

       9.  What kind of gas smells rotten eggs? (RRB CHANDIGARH)

            Ans: Hydrogen sulfide gas

      10.  Who 'Father of heredity is called? (RRB GHORAKHPUR)

            Ans: Joan Gregor Mendl's

      11. What is used to make bread? (RRB ALLAHABAD)

            Ans: Yeast

      12. Who is composed of cellulose? (RRB AZMEER)

            Ans: Glucose

      13. untouchability  in Chapter III of the Constitution, which under Article does his? (RRB BHUBANESWAR)

           Ans: Article 17

     14. Whose ore rock salt? (RRB SECUNDERABAD)

          Ans: Sodium

     15. Who bronze alloy? (RRB CHANDIGARH)

           Ans: Copper and tin

     16. sour milk is by whom? (RRB GHORAKHPUR)

          Ans: Bacteria

     17. What was the name of the first test-tube baby? (RRB ALLAHABAD)

           Ans: Luis

     18. World Forestry Day is celebrated? (RRB AZMEER)

           Ans: March 21

     19. What right has been removed from the category of fundamental rights Muln? (RRB BHUBANESWAR)

           Ans: Property rights

     20. What is the formula of plaster of Paris? (RRB SECUNDERABAD)

           Ans: [CaSO4] 2H2O

     21. Who bronze alloy? (RRB CHANDIGARH)

           Ans: Copper and tin

     22. What determines the sex of the baby? (RRB GHORAKHPUR)

           Ans: Father of chromosomes

    23. Which disease from lack of oxygen? (RRB ALLAHABAD)

          Ans: Haipokgia

    24. Chipko movement is related to whom? (RRB AZMEER)

          Ans: From green to stop cutting trees

    25. Parliament relating to the fundamental rights established by the amendment to the Articles? (RRB BHUBANESWAR)

          Ans: Amendment 24

     26. What is found in coffee? (RRB SECUNDERABAD)

          Ans: Caffeine, a purine

     27. What is the flower of zinc? (RRB CHANDIGARH)

           Ans: Zinc oxide

     28. What changes in blood pressure while sleeping? (RRB GHORAKHPUR)

           Ans: Curves

     29.  What part of the body heat is Nimayn? (RRB ALLAHABAD)

            Ans: From a part of the brain called the hypothalamus

     30. 'Marino' What breed? (RRB AZMEER)


           Ans: Sheep

Railway Recruitment Board -2016: Previous Questions For ASM, TA,CA,Goods Guard Railway Recruitment Board -2016: Previous Questions For ASM, TA,CA,Goods Guard Reviewed by GK Adda on 16:08:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.