RRB NTPC EXAM - 2016 :: ASM,TA,Goods Guard, Online Practice Bits For SSC EXAMS



1). The first introduction of a mutual fund in India occurred in 1963, when the Government of India launched --------.

Answer : Unit Trust of India (UTI)

2). What does "P" stand for OROP?

Answer : Pension (One Rank, One Pension)

3). Which Yojana interventions have been named ‘Shishu’, ‘Kishor’ and ‘Tarun’?


4).  Kolkata is the capital of the Indian state of West Bengal and located on the east bank of the ----- river

Answer : Hooghly

5). Transcendence: My Spiritual Experiences with Pramukh Swamiji is the final book written by 
 Answer : Dr. APJ Abdul Kalam


6). Sepahijala Wildlife Sanctuary is a Wildlife Sanctuary in ---, India of some 18.53 square kilometres, about 25 kilometres from the city centre, located in Bishalgarh.

 Answer :  Tripura

7). What does "R" stand in MUDRA?
Answer :  – Refinance (Micro Units Development Refinance Agency)

8). What is the Capital of Seychelles?
 Answer : – Victoria

9). Ringgit is the currency of which country?
 Answer : – Malaysia

10). The OECD's headquarters are at the Château de la Muette in --------.
 Answer :  - Paris, France.

11). Bhupen Hazarika was an Indian lyricist, musician, singer, poet and film-maker from -------.
Answer :  - Assam.

12). Sajjangarh Biological Park is a zoological garden located in -----, Rajasthan, India.
Answer :  – Udaipur

13). What is the capital city of the Ireland?
 Answer :  – Dublin

14). Varanasi is a North Indian city on the banks of the -----in Uttar Pradesh.
Answer :  – Ganges

15). Deepika Kumari is releated to which game?
Answer : – Archery

16). Neyveli is a mining and power generation township in Cuddalore district in the Indian state of - Answer :  - Tamil Nadu

17). What is the full form of "BBB"?

18). Onam is a Hindu festival celebrated in -------, India.
 Answer :  – Kerala

19). The 2019 Cricket World Cup will be hosted by ----- and Wales, from 30 May to 15 July 2019.
Answer :  - England

20).  What is the capital and the largest city in Kyrgyzstan?

 Answer :  - Bishkek

RRB NTPC EXAM - 2016 :: ASM,TA,Goods Guard, Online Practice Bits For SSC EXAMS RRB NTPC EXAM - 2016 :: ASM,TA,Goods Guard, Online Practice Bits For SSC EXAMS Reviewed by SSC-IBPS on 12:59:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.