RRB NTPC - 2016 :: Quiz For Railway And SSC Online Exams.

RRB NTPC - 2016 :: Quiz For  Railway And SSC Online Exams.
RRB NTPC - 2016 :: Quiz For  Railway And SSC Online Exams.
1. The General Assembly of United Nations meets
A. Once A year
B. twice A year
C. thrice A year
D. Once in five years

Answer : A

2. All India Radio commenced operations in
A. 1926
B. 1936
C. 1945
D. 1947

Answer : B

3. The "Killer Instinct" is written By
A. Sulakshan Mohan
B. M.K.Santanam
C. O.P.Sabharwal
D. Subash Jain

Answer : C


4. The Secretary-General of UN is Appointed By the
A. Security Council
B. Trusteeship Council
C. General Assembly
D. World Bank

Answer : C

5. Which of the following is used in Accumulator cell?
A .Copper
B .Iron
C .Lead
D .Zinc

Answer : C

6. Choose the wrong statement :
A. Single magnetic poles can exist
B .Magnetic poles Are Always of equal strength
C. Like poles repel each other
D .None of these

Answer : A

7. Laws of electrolysis Are given By:
A. Farad y
B .Maxwell
C .Lenz
D .Bohr

Answer : A

8. Flemings left hand rule is used to fine out:
A .Direction of magnetic field due to flow of current
B. Direction of induced current due to effect of magnetic field
C .Direction of motion of A current carrying conductor in magnetic field
D .None of these

Answer : C

9. which of the following territories does not have a border with Arunachal Pradesh ?
A. Assam
B. Nagaland
C. Bhutan
D. Manipur

Answer : D

10. which of the following is one of the main rivers of the Himalayan group?
A. Brahmaputra
B. Godavari
C. Krishna
D. Narmada


Answer : A

RRB NTPC - 2016 :: Quiz For Railway And SSC Online Exams. RRB NTPC - 2016 :: Quiz For  Railway And SSC Online Exams. Reviewed by SSC-IBPS on 16:32:00 Rating: 5
Powered by Blogger.