Railway Quiz :: Online Practice Bits For ASM,TA,Goods Guard And SSC Exams

Railway Quiz :: Online Practice Bits For ASM,TA,Goods Guard And SSC Exams
Railway Quiz :: Online Practice Bits For ASM,TA,Goods Guard And SSC Exams

1. With which country is “Orange’Revolution” associated?
Answer:  Ukraine

2. With which field was Pandit Bhimsen Joshi associated?    
Answer:   Music’s

3.  What percentage of water is lost during transpiration?
Answer:      99%

4. Which is the most populous city in the world?
Answer:         Tokyo

5. By which ruler was the practice of military governorship first introduced in India?
Answer:    Greeks

6. Which country has the briefest Constitution in the world?
Answer:    USA

7. When temperature is gradually decreased, what is the specific heat of substance?
Answer:  Decreased

8. What is the mean of Invisible Export?
Answer:   Export Services

9. Which is the country with the highest density of population in Europe?
Answer:   Netherlands

10. Bhakt Tukaram was a contemporary of which Mughal emperor?
Answer:  Jahangir

11. Who was the first person to cross the Alps with army?
Answer:      Hannibal

12. What is the loss of water in the form of water drops called?
Answer:      Guttation

13. Who was made the Home Minister when Jawaharlal Nehru formed the Interim Government in 1946 ?
Answer:    Sardar Patel

14. Which foreign country is closest to Andaman Islands?
Answer:    Myanmar

15. Who was called Zinda Pir (living saint) in Mughal India?
Answer:    Aurangzeb

16. Which metal is non toxic in nature?
Answer:     Gold

17. Which is the latest addition to the list of UNESCO’s world heritage sites in India?
Answer:    Great Himalayan National Park at Kullu, Himachal Pradesh (2014)  is characterized by high alpine peaks, alpine meadows and riverine forests.

18. Which committee was assigned to recommend reforms in the insurance sector?
Answer:   Malhotra Committee

19. Which State shares boundaries with the maximum number of other States of India ?
Answer:   Uttar Pradesh. It shares its border with Uttarakhand, Himachal Pradesh, Haryana, Rajasthan, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Jharkhand, Bihar as well as Delhi 



(Assam has 7 state boundary.. west bengal, meghalaya. arunachal pradesh, nagaland, manipur, mizoram,tripura.)


It shares its border with Uttarakhand, Himachal Pradesh, Haryana, Rajasthan, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Jharkhand, Bihar as well as Delhi
http://www.gktoday.in/quiz-questions/which-indian-state-shares-boundary-with-the-maximum-number-of-other-states/
It shares its border with Uttarakhand, Himachal Pradesh, Haryana, Rajasthan, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Jharkhand, Bihar as well as Delhi
http://www.gktoday.in/quiz-questions/which-indian-state-shares-boundary-with-the-maximum-number-of-other-states/

20. The first railway line in India was opened in which year?

Answer:  1853

Railway Quiz :: Online Practice Bits For ASM,TA,Goods Guard And SSC Exams Railway Quiz :: Online Practice Bits For ASM,TA,Goods Guard And SSC Exams Reviewed by SSC-IBPS on 18:10:00 Rating: 5
Powered by Blogger.