Railway Quiz - 2016 :: Online Important Questions For Railway SSC Exams

Railway Quiz - 2016 :: Online Important Questions For Railway SSC Exams
Railway Quiz - 2016 :: Online Important Questions For Railway SSC Exams
1). The International Atomic Energy Agency's headquarters in ------.
Answer: Vienna, Austria

2). World Vegetarian Day is observed annually on ---------.

Answer: - October 1.


3).What is the Capital of Egypt?
 Answer:  - Cairo

4). Bradley James Haddin is related to which sport?
Answer:  Cricket

5).What is the Currency of Thailand?
Answer:  -Thai Baht


6).Who is the author of the book ".Ghosts of Calcutta"?
Answer:  - Sebastian Ortiz


7). Which state is India's largest state by area (342,239 square kilometres (132,139 sq mi) or 10.4% of India's total area)?
Answer:  Rajasthan

8). What does stand for "S" in RTGS?
 Answer:  – Settlement(Real Time Gross Settlement)

9). What is the Currency of Bhutan?
Answer:  - Bhutanese ngultrum, Indian rupee

10). Which country is the world's largest producer of rice?
Answer: China

11). Pusarla Venkata Sindhu is an Indian ----- player.
 Answer:  – Badminton

12).  Blue Revolution is the adoption of a package programme to increase the production of ---- products.
Answer:  - Fish and Marine

13). Who is the author of the book 'Turning Point – A Journey Through Challenges'?
Answer: - APJ Abdul Kalam

14). Barkatullah Khan Stadium is located in --------,
Answer: Rajasthan. – Jodhpur

15). Gaddafi Stadium is a cricket ground in -------.
Answer: - Lahore, Pakistan

16). The International Day of Non-Violence is marked on ------, the birthday of Mahatma Gandhi.
Answer:  - 2 October

17). Headquarters of International Labour Organization (ILO) is established in ------.
Answer: – Geneva

18). Gugamal National Park is located in Chikhaldara and Dharni Tehsils of Amravati District, -------, India.
Answer:  - Maharashtra

19). Dibrugarh is an administrative district in the state of Assam in India. The district is situated on the banks of the river ----- under Larua mouza.
Answer:  – Dehing

20). Simhadri Super Thermal Power Plant is a coal-fired power plant located in the Visakhapatnam district of the Indian state of -------.
Answer: - Andhra Pradesh

21). What does stand for "G" in DICGC?
Answer:  – Guarantee(Deposit Insurance Guarantee Corporation of India)

22). Mahabalipuram, also known as Mamallapuram is a town in Kancheepuram district in the which Indian state?
 Answer:  - Tamil Nadu

23). The Kallada River is one of two major rivers that flow through the Kollam District of Answer:  India. – Kerala.

24). The Nilgiri, are a range of mountains forming a part of the Western Ghats situated in the western part of Tamil Nadu state at the junction of ------ states in Southern India.
Answer:  - Karnataka and Kerala.

25). Mithali Raj is the captain of the Indian Women's ----- team.
Answer: – Cricket.




Railway Quiz - 2016 :: Online Important Questions For Railway SSC Exams Railway Quiz - 2016 :: Online Important Questions For Railway SSC Exams Reviewed by SSC-IBPS on 20:01:00 Rating: 5
Powered by Blogger.