Indian Railway Quiz :: Online Practice Question For ASM, TT, Goods Guard Exam - 2016

Indian Railway Quiz :: Online Practice Question For ASM, TT, Goods Guard Exam - 2016
Indian Railway Quiz :: Online Practice Question For ASM, TT, Goods Guard Exam - 2016


1. Sikkim became a full fledged state of the Indian Union, in the year ?
(A)1972
(B)1973
(C)1974
(D)1975
Answer: D

2. Who is the founder of Mahabalipuram ?
(A)Rajaraja Chola
(B)Mahendra Varman
(C)Narsimha Varman
(D)Narsimha Chola

Answer: C

3. The 189th member of United Nations is
 (A)Palau
(B)Tuvalu
(C)Soloman Islands
(D)Nauru

Answer: B

4. When was Burma separated from India
(A)1947
(B)1942
(C)1937
(D)1932

Answer: C


5. Which of the following country has more than 55,000 lakes?
(A)Poland
(B)Denmark
(C)Finland
(D)Norway

Answer: C

6. When was the Jammu City appeared on the map of Indian Railway?
(A)1965
(B)1963
(C)1967
(D)1965

Answer: D

7. Where is the headquarters of Central Railway situated?
(A)Mumbai (V.T)
(B)Mumbai (Church Gate)
(C)Gwalior
(D)Gorakhpur

Answer: A

8. Anti-knocking can be lessened by
(A)Iso Octane
(B)N Heptane
(C)TEL
(D)Benzene

Answer: A

9. In which of the following oxidation shows a positive oxidation state.
(A)CO
(B)N2O
(C)NO
(D)F2O

Answer: D

10. Which of the following is used in photography?
(A)Silver Bromide
(B)Sodium Bromide
(C)Potassium Chloride
(D)Sodium Sulphate

Answer: A

11. Germany : Mark :: Morocco : ?
(A)Dollar   
(B)Lira
(C)Dirham   
(D)Kroon

Answer: C

12. LIEF : USQO : QOMK : ?
(A)QPSR   
(B)PNMK
(C)VTRP   
(D)YXWU

Answer: C

13. A number when divided by 91 gives a remainder 17. When the same number is divided by 13, the remainder will be:
(A)0   
(B)4
(C)6   
(D)3 

Answer: B

14. When 60% of a number is subtracted from another, the second number reduces to its 52%; the ratio of the first number to the second number is :
(A)6 :5    
(B)5 : 3 
(C)5 : 4  
(D)4 : 5

Answer: D

15.If the sum of the two numbers is 120 and their quotient is 5, then the difference of the two numbers is :
(A)115   
(B)100
(C)80   
(D)72

Answer: C

16. which of the following is not a Public Sector Bank?
(A) Centurian Bank
(B) Andhra Bank
(C) Corporation Bank
(D) Central Bank Of India

Answer:  A

17. At which of the following Asian Games, did P.T. Usha win maximum Gold medals?
(A) Seoul
(B) Beijing
(C) Bangkok
(D) Delhi

Answer: B

18. with which game/ sport is Saina Nehwal Associated?
(A) Badminton
(B) Chess
(C) Swimming
(D) Table Tennis

Answer: A

19. How many members are there in BRICS ?
(A) 7                     (B)5                      (C) 9                      (D) 10
Answer: B

20. Karl Marx lived in exile and wrote from ……………….
(A) Moscow                                                      (B). London
(C) Latvia                                                           (D) Stockholm

Answer: B

Indian Railway Quiz :: Online Practice Question For ASM, TT, Goods Guard Exam - 2016 Indian Railway Quiz :: Online Practice Question For ASM, TT, Goods Guard Exam - 2016 Reviewed by SSC-IBPS on 11:06:00 Rating: 5
Powered by Blogger.