IBPS Clerk Mains - V Asked GK Questions And Answers 1st shift 3rd January



1). Headquarters of Syndicate Bank?
Answer: Manipal, Karnataka

2). Headquarters of HDFC Bank?
Answer: Mumbai


3).  Korba Thermal Power Plant is located at____
Answer: Chhattisgarh

4). Havana is the capital of _____
Answer: Cuba

5). Coins released on 125th birth anniversary year celebrations of Dr B R Ambedkar?
Answer: 10 rupees and 125 rupees coins

6). Currency of Saudi Arabia?
Answer: Saudi Riyal

7). 15th January is observed as
Answer: Indian Army Day
 
8). Which bank has recently launched the mobile wallet“BATUA”?
Answer: SBI

9). Which of the following is the Insurance regulatory body?
Answer: IRDA

10). Dholera International Airport is located at ______.
Answer: Ahmedabad, Gujarat

11). In ‘ASBA’, “S” stands for_____
Answer: Application Supported by Blocked Amount

12). What is the Lok Sabha constituency of Hema Malini?
Answer: Mathura

13). Who is the PM of Canada?
 Answer: Justin Trudeau

14). Keoladeo National Park is located at______
Answer: Bharatpur, Rajasthan

15). First Regional Rural Bank started in India?
Answer: Prathama Grammen Bank, Uttar Pradesh

16). About the Revised Priority Sector Lending Norms of RRB?
Answer: 75% 

17). Bandhan is which type of bank
Answer: Scheduled Commercial Bank

18). Scheme for disable persons
Answer: ADIP - Assistance to Disabled Persons

19). PMJDY covers which section
Answer: PMJDY focuses on coverage of households

20). On Which Day Observed Indian Army Day ?
Answer : January 15

IBPS Clerk Mains - V Asked GK Questions And Answers 1st shift 3rd January IBPS Clerk Mains - V Asked GK Questions And Answers 1st shift 3rd January Reviewed by SSC-IBPS on 14:16:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.