TC ASM And Other Exams For RRB-2016 Important Questions

                              
TC ASM And Other Exams For RRB-2016 Important Questions
TC ASM And Other Exams For RRB-2016 Important Questions 
1. P.Gopichand is associate with:
1) Tennis                                                              2) Golf
 3) Badminton                                                    4) Hockey
 5) Squash

Answer : 3


2. Which oxide of nitrogen is formed when ammonium nitrate is heated?
1) NO                                                                    2) NO2
3) N2O                                                                  4) N2O5
5) O2

Answer : 3

3. Energy in the sun is produced as a result of:
1) Fusion                                                              2) Combustion
3) Explosion                                                        4) Thermo nuclear Fission
5) Friction

Answer : 1

4. Ampere is used to measure:
1) Temperature                                                                2) Current
3) Light                                                                                 4) Weight
5) None of these

Answer : 2

5. The strongest reducing agent among the following acids is:
1) Formic acid                                                    2) Acetic Acid
3) Propionic Acid                                              4) Chloro Acetic Acid
5) Nitric Acid

Answer : 3

6. The amount of heat required to convert 5 gms of ice at -20°C to steam at 100°C
is:
1) 675 calorie                                                                      2) 3775 calorie
3) 3650 calorie                                                                   4) 3725 calorie
5) 400 calorie

Answer : 4

7. Bernoulli's theorem is applicable to-
1) Flow of liquids                                                              2) Viscocity
3) Surface tension                                                           4) Static fluid pressure
5) elasticity

Answer : 4

8. Tulsidas became famous during the reign of-
1) Sher shah suri                                                               2) Humayun
3) Shahjahan                                                                      4) Akbar
5) Jehangir

Answer : 4

9. Amino acids are produced by the hydrolysis of-
1) Fat                                                                                     2) Carbohydrates
3) Protiens                                                                          4) Nucleic Acid
5) All of the above

Answer : 3

10. The colours of thin film result due to-
1) disperation of light                                                     2) scattering of light
3) polarization of light                                                    4) selective absorption of light
5) interference of light

Answer : 5

11. The series 'BDFH' is related to "JLNP" in the same way as "RTVX" is related to-
1) YZAB                                                                                 2) STMN
3) ZBDF                                                                                 4) ZBFD
5) None of these

Answer : 3

12. "The Sphinx" is located in-
1) Egypt                                                                                2) Iraq
3) China                                                                                4) Europe
 5) Japan
Answer : 1

13. Which is the missing number in the following series?..........., 10, 17, 26, 37
1) 06                                                                                      2) 09
3) 05                                                                                      4) 08
5) 04

Answer : 3

14. The first man to go into space was-
1) Neil Armstrong                                                            2) Lyka
3) Yuri Gagarin                                                                   4) Edward Aldrin
5) Michael Collins

Answer : 3

15. Electrolysis of aqueous solution of sodium succinate gives-
1) C2H6                                                                                 2) C2H2
3) C2H4                                                                                 4) C3H6
5) None of these

Answer : 2

16. Dr. Christian Barnard performed the first-
1) Kidney transplant                                                       2) Liver transplant
3) Heart transplant                                                          4) Pancreas transplant
5) Bone marrow transplant

Answer : 3

17. All the radio active changes are-
1) Zero order reaction                                                    2) First order reaction
3) Second order reaction                                              4) Third order reaction
5. Half order reaction

Answer : 2

18. Four of the following pairs have a logical relationship. Which one of them does
not?
1) SHOE : SOCK                                                                  2) COAT : SHIRT
3) CAP : TURBAN                                                              4) NEEDLE : THREAD
5) CONTACT LENS : SPECTICLES

Answer : 3

19. When two waves of same frequency and same amplitude traveling in opposite
directions in a straight line overlaps they give rise to:
1) beats                                                                                2) interference
3) stationary waves                                                         4) harmonics
5) None of these

Answer :  3

20. Nalanda University was a great center of learning, especially in ………..
1) Buddhism                                                                       2) Jainism
3) Vaishnavism                                                                  4) Tantra
5) none of these


Answer : 1

TC ASM And Other Exams For RRB-2016 Important Questions TC ASM And Other Exams For RRB-2016 Important Questions Reviewed by SSC-IBPS on 17:03:00 Rating: 5
Powered by Blogger.