Quiz Based On Current Affairs Question Revision

                  
1)   Who is the cricketer to dispatch cricket comic arrangement 'hyper tygers'

Answer : ROHIT SHARMA

2)   Which University Reports Apj Abdul Kalam Fellowship For Indian Understudies?

Answer : AMERICAN UNIVERSITY


3)   WTO Affirmed Afghanistan's Participation Terms To Join As

Answer : 163RD PART

4)   Who as appointed as Chief Information Commissioner (CIC)?

Answer : R.K. MATHUR

5)   Who Are Launched The 6th All India Survey On Higher Education(AISHE)

Answer : Union Minister of Human Resource Development Zubin Irani

6)   Which State Government Launched Anwesha Scheme To Provide Free Education To Sc/St Students

Answer : ODISHA

7)   National Mathematics Day observed on which date ?

Answer : 22 December 2015 Birthday Great Indian Mathematician Srinivasa Ramanujan.

8)   SpaceX successfully launched and landed Falcon 9 rocket it is belongs to which country ?

Answer : AMERICAN AEROSPACE

9) 10th WTO Ministerial Conference held at?

Answer : NAIROBI, KENYA.

10)  Which cricketer has recently announced his Retirement?

Answer : NEW ZEALAND CRICKET CAPTAIN BRENDON MCCULLUM

11)  Who Has Won 2015 Bbc Sports Personality Of The Year Award

Answer : ANDY MURRAY

12)               How much of amount Swachh Bharat cess garners in 1 month ?

Answer : Rs. 329 crore

13)  What is the bill name of  Rajya Sabha passed for Care and Protection of Children in 2015 ?

Answer : JUVENILE JUSTICE BILL,2015

14) Bihar Chief Minister Nitish Kumar Approved Which City  Metro Rail Project?

Answer : PATNA

15) Who became first Asian country to approve world's first-ever dengue vaccine

Answer : PHILIPPINES

16) Which country has announced to adopt Chinese currency Yuan

Answer : ZIMBABWE

17) Who is appointed for food regulator Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI).

Answer : PAWAN KUMAR AGARWAL

18)which state Government banned 15-year-old diesel vehicles from plying on Patna roads?

Answer : BIHAR
19) 2015 ICC Awards announced winners list in the bellow

Answer : Sir Garfield Sobers Trophy for ICC Cricketer of the Year - Steven Smith (Australia)

ICC Test Cricketer of the Year - Steven Smith (Australia)

ICC ODI Cricketer of the Year - AB de Villiers (South Africa)

ICC Women’s ODI Cricketer of the Year - Meg Lanning (Australia)

ICC Emerging Cricketer of the Year - Josh Hazlewood (Australia)

ICC Associate and Affiliate Cricketer of the Year - Khurram Khan (UAE)

ICC Twenty20 International Performance of the Year - Faf du Plessis 
(South Africa)

ICC Women’s T20I Cricketer of the Year - Stafanie Taylor (West Indies)

David Shepherd Trophy for ICC Umpire of the Year - Richard Kettleborough

ICC Spirit of Cricket Award - Brendon McCullum (New Zealand)

20)   International Tennis Federation announced winners of 2015 World Champions

Answer: Men’s World Champion - Novak Djokovic (Serbia)

Women’s World Champion - Serena Williams (the USA)

Men’s Doubles World Champions - Jean-Julien Rojer (Netherlands) & 
Horia Tecau (Romania)

Women’s Doubles World Champions - Martina Hingis (Switzerland) & Sania Mirza (India)

ITF Junior World Champions - Dalma Galfi (Hungary) & Taylor Fritz (the USA)

ITF Wheelchair World Champions - Jiske Griffioen (Netherlands) & Shingo Kunieda (Japan)


Quiz Based On Current Affairs Question Revision Quiz Based On Current Affairs Question Revision Reviewed by SSC-IBPS on 14:49:00 Rating: 5
Powered by Blogger.