QUIZ IN COMPUTER KNOWLEDGE FOR BANK EXAMS

                           Quiz in Computer Knowledge 


1. In https://, ‘s’ signifies which protocol?

1. TCP/IP
2. Hypertext Transfer Protocol
3. UDP
4. SSL (Secured Socket Layer protocol)
5. Network Protocol
Ans. (4) SSL (Secured Socket Layer protocol)

2. What is the shortcut key for ‘redo’ operation in MS-OFFICE

1. Ctrl + X
2. Ctrl + I
3. Ctrl + Y
4. Ctrl + R
5. Ctrl + D
Ans. (3) Ctrl + Y

3. In windows, ______the place where every copied and cut object/text is place until it is pasted somewhere.

1. Recycle bin
2. My document folder
3. Temp file
4. Clipboard
5. Paint
Ans. (4) Clipboard

4. Which type of software is used for creating slide shows?

1. Utility software
2. Application software
3. Presentation software
4. Word processing software
5. Web designing software
Ans. (3) Presentation software

5. A (n) __________is a temporary storage area that holds data until the CPU is ready for it.

1. Cache memory
2. CPU registers
3. Buffers (e.g. keyboard buffer etc.)
4. Clipboard
5. Secondary Memory
Ans. (3) Buffers (e.g. keyboard buffer etc.)

6. The process of converting analog sound signals into digital codes that can be used in computers, is known as:

1. Sound recognition
2. Speech recognition
3. Scanning
4. Digitizing
5. Decoding
Ans. (4) Digitizing

7. Which of the following is not a computer functional block?

1. Analog-to-digital converter
2. Central-processing unit
3. Memory
4. Input/output ports
5. Both 2 and 3
Ans. (1) Analog-to-digital converter

8. Which of the following is not a computer bus?

1. Data bus
2. Control bus
3. Timer bus
4. Address bus
5. 1, 2 and 4
Ans. (3) Timer bus

9. ________, compiles and executes a program line by line.

1. Compiler
2. Interpreter
3. Line coder
4. Debugger
5. Assembler
Ans. (2) Interpreter

10. The first microprocessor had a(n)________.

1. 1-bit data bus
2. 2-bit data bus
3. 4-bit data bus
4. 8-bit data bus
5. 16-bit data bus

Ans. (3) 4-bit data bus
QUIZ IN COMPUTER KNOWLEDGE FOR BANK EXAMS QUIZ IN COMPUTER KNOWLEDGE FOR BANK EXAMS Reviewed by Honey on 18:40:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.