IBPS CWE CLERK UPDATES :: CURRENT AFFAIRS QUESTIONS

  1. In the 2015 Assembly elections of Bihar which grand alliance of parties emerged as winner?
   (1) Rashtriya Janata Dal, Janata Dal (United) and Indian National Congress
   (2) Rashtriya Janata Dal, Janata Dal (United) and Bhartiya Janata Party
   (3) Rashtriya Janata Dal, Bhartiya Janata Party and Bahujan Samaj Party
   (4) Rashtriya Janata Dal and Janata Dal (United)
   (5) Rashtriya Janata Dal and Indian National Congress
   Ans: (1) Rashtriya Janata Dal, Janata Dal (United) and Indian National Congress

2. What is the rank of Indian men's hockey team in the latest International Hockey Federation (FIH) global hockey rankings?
(1) First
(2) Tenth
(3) Sixth
(4) Seventh
(5) Second
Ans: (3) Sixth

3. Who topped the list of India's Most Powerful Business Women?
(1) Shama Thakrey
(2) Suhasini Yadav
(3) Arundhati Roy
(4) Chanda Kochhar
(5) Arundhati Bhattacharya
Ans: (5) Arundhati Bhattacharya

4. Who won the Paris Masters 2015?
(1) Andy Murray
(2) Novak Djokovic
(3) Rafael Nadal
(4) Roger Federer
(5) Boris Becker
Ans: (2) Novak Djokovic

5. At which of the following places the first ever meeting between Chinese President and his Taiwanese counterpart was held recently?
(1) Nantou
(2) Shanghai
(3) Beijing
(4) Singapore
(5) Puzi
Ans: (4) Singapore

6. ‘INDRA 2015’ is the joint military exercises between India and which country?
(1) Russia
(2) France
(3) Germany
(4) Indonesia
(5) Malaysia
Ans: (1) Russia

7. Agni-IV is which type of missile?
(1) surface-to-air
(2) air-to-surface
(3) air-to-air
(4) surface-to-surface
(5) It is not a missile
Ans: (4) surface-to-surface

8. What is the rank of India on Corruption Perceptions Index 2014?
(1) 74th
(2) 70th
(3) 85th
(4) 66th
(5) 90th
Ans: (3) 85th


IBPS CWE CLERK UPDATES :: CURRENT AFFAIRS QUESTIONS IBPS CWE CLERK UPDATES :: CURRENT AFFAIRS QUESTIONS Reviewed by SSC-IBPS on 17:11:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.